Divider André-o

Välkommen till Annette & Darios musikvärld

Med vår långa erfarenhet inom musik och underhållning är vårt största mål att förgylla Era oförglömliga stunder.

Alltifrån sång till gitarrkomp för en mysig middag till ett helt band för en ”lyftataket” dunderfest kan vi anpassa oss till Era önskemål.

All ljud- och ljusutrustning tillhandahåller vi själva så länge den täcker storleken på Ert evenemang. Ytterligare utrustning står arrangören för.

Våra evenemangserbjudande finns under ”KONCEPT”

Vid vigsel, dop och sista avsked hjälper Annette gärna med att hitta den bästa musiken för att verkligen förgylla Eran stora stund.

Annette Kumerle Lindwall

tal80

Annette började sin musikaliska bana som fjortonåring i ”MasterSounds Studio” i Skurup där hon varje dag efter skolan assisterade vid olika artisters inspelningar såsom Peps Persson, Manfred Man, Cornelis Wreeswijk mm.
Samtidigt arbetade Annette som ensemblemedlem på Ystad Opera som operasångerska, dansare och skådespelare där hon blev lovprisad av operasångerskan Birgit Nilsson.
Vid den tiden fick hon äran att sjunga vid invigning på Greenpeace världsmöte.
Därefter utbildade hon sig vidare på respekterade Jazzlinjen på Skurups folkhögskola, som hon gick i två år och sjöng under tiden med olika band.
Annette har själen i förmågan att med lätthet röra sig med sin röst i totalt olika stilar och tolkar allt på ett fantastiskt sätt.

tal90

Annette sjöng, dansade och skådespelade för Apollon Bild & Film i många år vilket ledde till skojiga uppdrag som bl.a motspelare till Björn Kjellman. En av många uppdrag är låten ”I Wanna Love You” med The Sinners.

Att dom filmade ”Army of Lovers” med gruppens ledare Alexander Bard (känd som ”Idol” jurymedlem) blev Annettes port in i att lägga sin röst på de flesta av deras album och låtar bl.a. ” I’m Crucified”, ”I Give My Life” och ”Obsession”.

Samarbetet ledde till ett skivkontrakt med producenten Ola Håkansson som fick upp ögonen för Annette. Med Olas ”Stockholm Records” skrev hon och gav ut eget album som fick namnet ”Silent Voices”.

Med Anders Hansson skrev hon ”Runaway" som är med i filmen ”Ha ett underbart liv”. ”Runaway” blev jättehit i Japan.

Annette samarbetade med ytterligare fler artister som Jerry Williams och ”The Boppers” - Unplugged.

För sitt engagemang inom musiken och kulturen samt som mentor för unga sångerskor och sångare fick Annette Landskronas Kulturstipendie i två omgångar - året 1996 och 2011.

tal00

Annettes operasångpedagog under gymnasietiden på Österportskolan i Ystad, Birgit Würtzner skrattade efter tio gånger och sa: ”Jag har inget mer att lära dig, du förstår allt jag förklarar, du kan sätta ord på vad som sker när man sjunger, du kan lika bra börja undervisa. Och med den starka rösten tar du dig överallt.”

Annette började undervisa i sång glatt då hon förstod sångteknik i den fysiska bemärkelsen.

Idag är hon utbildad manuell sång, röst och andningsterapeut samtidigt som vocalcoach. Hennes mentorselev Josefin Nilsson fick andra placeringen i ”Talang” 2014 och Rebecka Karlsson är med i 2016 utgåva av Idol.

Annette är även utbildad inom mental träning och fysisk kännedom om kroppen för att kunna styra upp ton och tal när den inte vill fungera pga t.ex skador.

Ett skojigt inslag är Körslaget med Siv Malmqvist 2008.

tal10

Tiden fylls med många egna konserter och elevkonserter, vigseluppdrag, företagsevent och i kyrkkonserter, ”Körkampen på Ekebo”.

2013 firades Landskronas 650 årsdag där Annette i samarbetet med Rickard Malmsten och sin man sjunger låten ”Landskrona de e du de jag”.

Dario Kumerle

tal

Dario började sin musikaliska bana efter han blev slagen av ”Bijelo Dugme” - den största rockgruppen i förre detta Yugoslavien. Gruppens gitarrist och låtskrivare Goran Bregovic inspirerade Dario att börja spela gitarr.

tal1

Några år senare startade Darios professionella karriär och vid 17 årsålder som basist i Kroatien medverkade han som bassist på sin första skivinspelning som bär första frukten - hitlåten ”Andrea” som än idag finns på radiolistorna.

Vid 19 års ålder kom erbjudande från gruppen ”Film” där Dario blev medlem och spelade in 2 studioalbum som sålde platinum "Sunce Sja", "Zemlja srece" och en live "ZG Rock Forces".

 

 

Karriären bar vidare till Boris Novkovic med vilken Dario medverkade på Yugoslaviens ”Mello” som resulterade i andra placeringen och resan till ”ABU Golden Kite” festivalen i Malesien.

 

tal2

Karriären flyttade i början på 90-talet till Skandinavien för att utvecklas som artist och musiker och här byte han elbasen till elgitarr och sång. Fem år på olika Finlandsfärjor och hotell med bandet ”Festival” och slutligen bosatte sig Dario i Landskrona, trött på turnélivet. I Landskrona började han arbeta som musiklärare och helgerna var reserverade för uppträde med sitt band ”50/50”.

Sidan om leder han ”Cabaré Mix” - en kör med särskolebegåvade ungdomar.

I Landskrona träffade han sitt livs kärlek Annette och nu har de två flickor som är också på väg in i musiken.

Han är nu examinerad musiklärare och artist.

 

 

 

 

Copyright 2017 Annette & Dario | All Rights Reserved | Kontakta oss